Зле се управлява кризата у нас, защото е политическа функция. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ евродепутатът Иво Христов от групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите.

"В началото обявиха, че се справяме добре. Натрупа се обществено напрежение и около Великден се отпуснаха мерките, тогава навлязохме в периода „Борисов Oсвободител“, защото носеше точки. Лятото съвсем не се управляваше, сега загубихме контрол над процеса – сред първите по смъртност заради вируса сме в ЕС“, добави Христов.

Той обясни, че в ЕС няма универсален модел, а кризата навсякъде се управлява опипом, защото е безпрецедентна.

Той коментира и 5 G и 6G мрежите, като обясни, че в ЕС още не е извършена оценка на въздействието как това ще повлияе на човешкото здраве и на околната среда. Според Христов обаче е важно да се развива дигиталната среда особено в моменти като тези, свързани с пандемията и затварянето вкъщи.

Той поясни, че не бива прогресът да е за сметка на човешкото здраве, но и че не подкрепя конспиративни теории на хора, които намират зла умисъл във всяко действие и навръзват фактите според тревогата си.

Евродепутатът поясни, че думата имат учените и те ще дадат своята оценка. Но те и досега са изказали своите резерви по ред предприети политики, валякът на инвеститорите взима връх обаче, коментира Христов.

Вижте целия разговор във видеото.