„Не можем да си обясним защо един от малкото браншове, който работи със зелен сертификат от няколко месеца, отново се подлага на ограничителни мерки“, коментира в предаването „Лице в лице“ Емил Коларов – председател на Съюза на заведенията в България.

Днес здравните власти обявиха  нови мерки в София, заради високия ръст на заразени с COVID. Част от тях са вечерен час за работа на заведенията до 22 часа, ограничаване на капацитета им до 50%, засилени проверки за зелени сертификати.

„Вместо да се разширява обхватът на зеления сертификат, те де факто искат да го намалят. Хората, които са се ваксинирали или са си извадили документи, за да могат да ходят на работа, както и нашите клиенти, ще бъдат разочаровани и ще спре ваксинацията – това ще бъде ефектът от тези мерки“, смята Емил Коларов.

Според него отново се налагат мерки дискриминационно само и единствено на този бранш. Той посочи, че голяма част от колегите му ще бойкотират заповедта и искат оставката на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!