Необходимо е да има консолидация в левицата. Една от основните причини за загубата на последните избори бе роенето през годините в лявото пространство с център БСП. Доста сериозни политици от левицата създадоха свои политически сили и „късаха живо месо” от партията.

Това каза в студиото на „Лице в лице“ Драгомир Стойнев от БСП.

„Считам, че сега, когато търсим добър резултат, е необходимо да има консолидация. Тази стъпка е правилна, но тя не може да се случи за ден, трябва търпение и разум. За нас е важно да излъчваме стабилност и увереност“, допълни той.

Според Стойнев в продължение на 10 г. като опозиция, идеите на БСП са били заглушавани и дори отхвърляни.

„Отдавна предлагаме кредитният лимит в ББР да бъде 5 млн. лв. и ,режа от клонове в страната, така че малките и средни предприятия да имат директен достъп до ББР, за да може тя да изпълнява своите функции“, добави той.

Състоянието на енергетиката

На въпрос за състоянието на българската енергетика Стойнев отговори, че „нямаме дългосрочна визия, план за създаване на нови мощности, план как ще преминем към нисковъглеродната енергетика, както и какво ще става с въглищния регион на комплекс „Марица изток“. За това, разбира се, е виновно правителството на ГЕРБ.“

Той обясни, че пари от Европа има само че някой трябва да им напише „домашното“.

"Не може териториалните планове за справедлив преход да се пишат от европейски чиновници, това е работа на политиците", добави Стойнев.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!