Нашето обединение формално съществува повече от година – имаме общи позиции и цели. Това казаха съпредседателите на Демократична България ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов в предаването „Лице в лице”.

Те допълниха, че на предстоящия вот за Европейски парламент партията им ще се бори за промяна на лицето на България в Европейския съюз.

„Ние сме силата, която иска да наложи за България ускорено развитие и настигане на ядрото на Европейския съюз, така че да не позволим изпадане в периферията. Изпадането в периферията е пряк резултат от действията на досегашните управляващи”, каза Иванов.

Иванов допълни, че те настояват за оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради поредицата от скандали с къщите за гости, изградени с евросредства.

„КПКОНПИ е имитация, тези факти трябваше да се разкрият от тази Комисия, а не да се окаже, че те са лежали на повърхността, а български журналисти го разкриха. Комисията се оказа накисната, защото и председателя, и зам.-председателя се оказаха замесени”, каза още Христо Иванов.

Ген. Атанасов посочи, че лошият имидж на България в ЕС е в резултат на вътрешнополитически дефицити. „Ние искаме да изпратим хора в еропейските институции, които да променят лицето на България. Ние постоянно сме готови за Шенген, а не ни приемат”, каза още Атанасов.

Според него, основна причина да не бъдем приети е продажбата на гражданство. Според двамата съпредседатели на Демократична България, новите евродепутати от страната ни могат да се обединят около избора на Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС. 

Още за целите на Демократична България в Европейския парламент - вижте във видеото!