Корнелия Нинова: Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата

Тя заяви, че нямат страх от ГЕРБ в БСП и ще се явяват на предизборни дебати само по своя преценка, но ще имат и такъв с ГЕРБ

btvnovinite.bg

Публикувано в  18:01 ч. 02.05.2019 г.

Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата, каза в студиото на „Лице в лице” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

До края на предизборната кампания в предаването ще гостуват лидери на партии, за които социолозите предвиждат мандати в Европарламента. Разговорите са безплатни и напълно свободни.

„Всеки има право да използва преференция, ние сме за това хората да решават кой от листата да изберат”, добави Нинова.

Тя заяви, че нямат страх от ГЕРБ в БСП и ще се явяват на предизборни дебати само по своя преценка, но ще имат и такъв с ГЕРБ.

„Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост - и двете са съчетани добре”, коментира лидерът на левицата.

Според нея няма как да се отделят вътрешнонационалните теми от европейските при евроизборите.

„Няма как в европейски избори да не обсъждаме вътрешнонационални въпроси. България е част от Европа, вътрешнонационалите политики са част от европейските политики и няма как да не обсъждаме корупция, след като Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната държава. Няма как да не обсъждаме доходи, след като сме най-бедната. Няма как да не обсъждаме свобода на медиите и на словото, след тежките оценки. Нещата са свързани, евроизборите засягат и вътрешните проблеми а държавата”, каза Нинова.  

Тя коментира и че е редно да се поиска оставката на Порожанов след скандала с еврокъщите, ако правителството иска да покаже последователност:

„Той през цялото време на изграждане на модела за къщи за гости е бил или шеф на ДФ „Земеделие”, или министър на земеделието. Ако го направи, сигурно ще бъде последователен. Те искат оставки, дават се, но си остават с имотите. Ще има справедливост, ако парите се върнат на хората и ако делата приключат с осъдителни присъди, ще има справедливост. Сега те ги отстраняват с оставки, за да спасят положението, но няма признаване на проблема. Така те го заглушават”, обясни Корнелия Нинова.  

Тя коментира и еврофондовете.

Те са предназначени, за да се догони стандартът на развитите страни, по думите на Корнелия Нинова, където и да се бръкне у нас, те са отишли в управляващата върхушка.

Тя сподели, че се надява Лаура Кьовеши да бъде избрана за европейски прокурор, защото харченето и корупцията с евросредства ще се следи от Европейската прокуратура.

Вижте целия разговор във видеото.

Промяната Европа“ е поредица от журналистически материали, посветени на мястото на България в Европа и предстоящия евровот. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV пълна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и ще се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bghttps://btvnovinite.bg/PromyanataEvropa

„Маркет ЛИНКС“: Без ясен победител на изборите към момента

България

„Маркет ЛИНКС“: Без ясен победител на изборите към момента

Разликата между двете водещи формации – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, е едва 1,4 процентни пункта

В сряда ще бъде студено и ветровито, затоплянето започва в четвъртък

България

В сряда ще бъде студено и ветровито, затоплянето започва в четвъртък

Утрото идва с температури между минус 3 и плюс 2 градуса, като през деня те ще се покачат до 10-11 градуса

Свлачища застрашават да погълнат десетки домове (ВИДЕО)

Светът

Свлачища застрашават да погълнат десетки домове (ВИДЕО)

36 души е трябвало да бъдат спасени в Бразилия с помощта на хеликоптери

Кюфте от мамут представят в музея на науката NEMO в Амстердам (СНИМКИ)

Светът

Кюфте от мамут представят в музея на науката NEMO в Амстердам (СНИМКИ)

Идеята е хората да бъдат провокирани, да говорят за култивираното в лабораторни условия месо

За охраната на границата: България ще получи 200 млн. евро от ЕК

България

За охраната на границата: България ще получи 200 млн. евро от ЕК

До получаването на сумата „Гранична полиция” ще използва десетки високопроходими автомобили, предоставени от други ведомства и министерства

АПИ: Движението по „Хемус“ ще бъде реорганизирано на 29 март

България

АПИ: Движението по „Хемус“ ще бъде реорганизирано на 29 март

Трафикът ще се пренасочва от Долни Богров – Горни Богров до пътен възел „Яна“