„Можем да се срещнем с БСП и Корнелия Нинова, но на практика няма шанс за съставяне на правителство с третия мандат“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ Деян Николов от партия „Възраждане“.

„Ние говорим с всички. Можем да говорим с всяка една от партиите. Когато имахме редовно правителство, то натвори повече проблеми. Нека не твърдим, че редовното е по-добро от служебното. Бихме подкрепили модел, в който „Възраждане“ управлява. Този модел трябва да е съобразен с националните интереси на страната“, посочи той.

„Възраждане“ събира подписи за референдум дали България да запази лева като единствена официална валута до 2043 година.

„Българската икономика по отношение на конвергенцията е на 60% от средните нива на еврозоната. В Европейската централна банка казват, че една държава е готова за еврозоната, ако е достигнала 90%“, посочи Николов.

Според него икономиката ни ще бъде готова за приемане на еврото след 20 година, а в момента върху България се оказва натиск за сметка на „икономически маркетинг“ от страна ЕЦБ, Европейския парламент и Европейската комисия.

„Ние не трябва да ставаме жертва на икономическия маркетинг, защото ще ни сполети това, което се случва в Хърватия. Нашата икономика е толкова изостанала, че ефектът ще е много по-шоков от този сега в Хърватия“, добави той.