„В момента ЦИК подготвя фалшификация на изборите. В петък се разглежда изходния код на машините. Бяхме подали искане наши експерти да присъстват там, но бяхме уведоми половин час по-рано, за да не можем да присъстваме“, каза в предаването „Лице в лице“ кандидатът за кмет на София на „Възраждане“ Деян Николов.

„Призовавам хората да гласуват с хартиени бюлетини, защото машините са фалшифицирани“, посочи той.

„В момента се извършва едно бутафорно представяне на изходния код на машините“, подчерта кандидатът за кмет.

„Бих инициирал софийски референдуми, ако стана кмет. Смятам, че е важно да управлявам заедно с хората, а не въпреки тях. Една от темите, която е чудесна за референдум е какво да се случи с платеното паркиране. Някои го харесват, за щото осигуряват места за паркиране. Други смятат, че само измества темата към крайните квартали. Има хипотеза да се увеличи цената, за да има повече места“, посочи Николов.

„Смятам, че паркирането в центъра трябва да е лукс. Хората, с които съм говорел също смятат така“, подчерта той.

По думите му друг референдум, който бил провел е по темата с жълтите павета – дали да станат пешеходна зона.

„Добре познавам проблемите на столицата. Най-големият проблем, който аз установявам е изразходването на средствата от бюджета, което е едва на 70%. Бюджетът на София е 600 млн. лв. От тях Столична община успява да изразходи едва 400 млн. лв., защото има административни неуредици вътре в общината. Пари има за всичко, но ние не успяваме да ги изразходим“, каза Николов.

Той посочи, че при срещите му с хората най-често му споменавали за презастрояване и трафик.

„По отношение на презастрояването трябва да се актуализират подробните устройствени планове на кварталите, защото София се разраства хаотично. Строят се жилищни сгради без да има план за кварталите“, категоричен бе Николов.