Нямаме разминаване с „Продължаваме промяната“ и Васил Терзиев по отношение на управлението на София. Това каза в „Тази сутрин“ Борис Бонев от „Спаси София“.

Той дойде в студиото с 20 стандарта, които общината в Братислава е успяла да разработи в рамките на само един мандат.

„Иронията е, че точно от ГЕРБ говорят за стандарти – партия, която управлява 18 години и единственият стандарт, който успя да изработи, е за тротоарните настилки. Но не го направиха задължителен. Това е и причината, поради която аз гласувах за взимането на 120 млн. лв. заем за тротоарите. Не искам още от същото“, обясни той.  

Бонев подчерта, че с Васил Терзиев са в добри отношения – познават се от години, така че не е било необходимо тепърва да се запознават.

„Имаме си доверие. Вървим смело напред. Имаме ясни идеи за това какво искаме да постигнем в София. Нямам съмнение, че ще ги реализираме“, поясни той.

Борис Бонев отказа да коментира връзката на Васил Терзиев с комунистическия лидер Петър Младенов.

„Не съм запознат с роднинските връзки на всеки и малко ми писна да си говорим за баби и дядовци“, заяви той.

Бонев обаче подчерта, че ситуацията с родините на Терзиев е била подценена комуникационно от страна на пиарите на „Продължаваме промяната“.

„Все пак ние не избираме дядо му за кмет на София, а Васил Терзиев. Това трябваше да се обясни от самото начало“, допълни той.

Борис Бонев обясни, че за да се преодолеят негативите, работят на терен от четири месеца – срещат се с хората и разговарят с тях проактивно. Той поясни, че говорят със столичани за това, което искат да направят в София и се надяват, че по този начин ще компенсират негативното влияние.

„Ние нямаме две програми. В общата ни програма има идеи както на „Продължаваме промяната“, така и на „Спаси София“. Нашият план за София е продължение на този от 2019 г. – това е управленската визия на нашата партия за следващите осем години. Нека да правим разлика – едното е предизборна програма, а другото е управленска визия. Те се допълват взаимно“, подчерта той.

„Не съм убеден, че трябва да има вдигане на данъците в столицата, освен ако не е ясно къде ще отива всяка стотинка. Няма причина да се вдига и цената на билета на градския транспорт“, посочи още Бонев.

Той заяви, че едно от първите неща, които ще направят, е да изградят четири периферни паркинга в центъра на София, за да се облекчи паркирането.