„България като член на ЕС е поела някакви легални задължения. В България трябва да се спазват принципите на демокрацията. Те не трябва да се погазват и когато това се случва, ние на практика нарушаваме тези принципи. Като членове на ЕС трябва да бъдем санкционирани за това нещо“, заяви Даниел Янев в „Лице в лице“.

Янев е едно от младите лица на протестите срещу правителството и главния прокурор. На 25 години е и следва политически науки в Потсдам, Германия и задочно право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Главен организатор е на антиправителствените протести на българите в Берлин и съорганизатор на протестите пред германското посолство и представителството на ЕК в София. Казва, че няма политическа принадлежност и се определя като „млад човек, който не търпи лъжата и липсата на професионализъм“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не виждам никакви индикации, че сред протестиращите има платени хора“, заяви Янев и допълни, че „младите не се продаваме“, а 51% от участниците са млади хора.

„Ние имаме база за сравнение, знаем чужди езици и четем чужди медии“, каза българският студент, според когото младите хора в нашата страна не са ориентирани и знаят какво искат.

Вижте повече във видеото.