„У нас коалиция стана мръсна дума, но трябва да свикваме, че ще се управляваме от коалиции. Ще има много и обстоятелствени разговори. Няма да тръгваме напред с червени линии. Трябва да се научим да говорим и това ще правим“, каза д-р Цветеслава Гълъбова, кандидат за депутат от „Левицата“.

По думите ѝ нито коалицията „Продължаваме промянатаДемократична България“, нито ГЕРБ са идейно близки до „Левицата“, но ще водят разговори с тях.

„В БСП членувах четири години и напуснах в деня на конгреса на 11 февруари. След всичко, което видях, това беше капката, която преля и напуснах. Завоят има много лица – управление в четворната коалиция, вземането на решения, които не са добри за хората, мимикрията. Един ден казваме „ние сме против войната, няма да изнесем нито един патрон“, а на другия ден, условно казано, се оказва, че сме били първенци“, коментира д-р Гълъбова. 

По думите ѝ проблемът идва от ръководството на БСП, а не от хората в партията. 

„Ние подаваме ръка да направим един мост, по който да стане естественото обединение на всички леви хора в България. Силно се надяваме на местните избори тази есен БСП да е част от нашата коалиция“, каза още Цветеслава Гълъбова. 

Трите важни точки на партията са подготвени. Това са: държавата, в която се включва образование, здравеопазване и регионално развитие, доходите и инфлацията.

Като психиатър д-р Гълъбова каза, че няма ръст на тежките психични заболявания у нас вследствие на пандемията от COVID-19, но са се увеличили паническите разстройства, тревожността и тревожно-депресивните разстройства. Наблюдава се и ръст в употребата на алкохол и наркотици.