„България трябва да си откупи „Лукойл“. Той е много повече от всичко останало като значение за националната сигурност, включително за нашата принадлежност. Той е мощен инструмент, с който България може да бъде клатена в своята геополитическа ориентация“. 

Това каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в „Лице в лице“.

По думите му се говори, че азербайджанската фирма „Сокар“ може да купи компанията.

„Ако това се случи и България стои и гледа, не виждам по-голяма заплаха за националната ни сигурност. Българската държавата трябва активно да се намеси в тези процеси и да каже, че ние ще решаваме на кого ще се продава, ако се продава. Първо на България трябва да се предложи покупката“, допълни Ноев.

Според Бойко Ноев отношението на държавата към „Лукойл“ е недопустимо. Правителството трябва да включи компанията в стратегическия списък на страната, а парламентът да предложи на правителството да проведе преговори за придобиване на собствеността, смята той.

 

По думите му Делян Пеевски и Бойко Борисов са водачи на фалшивия евроатлантизъм.

 

„Не може човек, който две държави – САЩ и Великобритания, са обявили за корумпиран и са го сложили в черните си списъци, да бъде водач на евроатлантизма в България. Не ми побира акълът как Ахмед Доган може да жертва партията, номинирайки Пеевски за председател на партията. Това ще доведе до нейния крах. Това ще бъде началото на края на ДПС. Подобен проблем ще има и Борисов, на него му беше показан ясен жълт картон при обвиненията към Божков. Това, че Борисов се превръща в локомотив за реабилитация на Пеевски и Горанов му създава голям проблем“, допълни бившият министър на отбраната.

Вижте целия разговор във видеото.