Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви в студиото на „Лице в лице“, че оградата по границата с Турция е неподдържана и лошо стопанисвана.

„Да, по време на третия ни мандат, правителството „Борисов“ направи оградното съоръжение и то беше давано за пример в цяла Европа като единствен начин за предпазване от мигрантска вълна. До преди две години темата мигрантски натиск не присъстваше изобщо в новинарските емисии. Темата нула мигрантска вълна към България беше водеща на Европейските съвети, когато България се даваше за пример“, каза тя.

„Две години по-късно, след като в Закона за Държавния бюджет и неговата актуализация Народното събрание отдели 5 млн. лв. за грижа и мерки по това съоръжение и ние отново говорим, че то е неподдържано, това означава лошо стопанисване. На какво се дължи то – на две години хаотични действия, на смяна на министри, смяна на ръководни състави, пълна деорганизация на МВР“, добави Атанасова.

По думите ѝ покушението срещу граничния полицай Бъчваров е покушение срещу държавността.

„Ако държавата не се изправи срещу това, то в никакъв случай не можем да гарантираме сигурността на българските граждани“, допълни тя.