В тази държава трябва да се спазва законът, независимо кой е на власт. Не съм изненадан от ареста на Борисов, той и хората край него трябва да нося отговорност за това, което се е случило. Това трябва да стане по правилата, по закона, по начина, по който е написано.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ бившият правосъден министър Антон Станков.

„България е държава, която от доста време се бори за върховенство на закона. Ако има ограничение за 40 км/ч, всички трябва да се движат с 40 км/ч. Това, че някой някога е правил безобразия не означава, че следващата власт има право на същите неща“, добави той.

Според Станков едното беззаконие не оправдава другото беззаконие.

„Аз съм гласувал за това правителство, уважавам го, но това, което се включва в момента, ме притеснява в няколко аспекта. Първо, делото е разпределено в Софийска градска прокуратура. По действащия закон трябва да е в Специализираната прокуратура, обявена за закриване. Притеснява ме, като юрист, начинът по който е бил разпитан Васил Божков от Дубай. Аз не познавам такъв процесуален ред“, поясни той.

Третото притеснително нещо за Станков е намесата на Европейската прокуратура в този казус.

„България влиза в огромен международен скандал, на ниво Европейски съюз, защото действията на Европейската прокуратура не засягат само България, тя не решава наши вътрешнополитически или правни проблеми. Тя е създадена да решава проблеми на ЕС, в случая използваме името на тази институция за някакви дребни цели“, заяви още той.

Вижте целия разговор във видеото.