Пресцентърът на МВР разпространи кадри от вчера вечерта, които показват отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия пиар на правителството Севдалина Арнаудова в 7 РПУ.

Лицата на задържаните са замазани. "Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения", подчертават от ведомството.

„В хода на полицейската акция са извършени претърсвания  и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура“, пишат от ведомството.

Снимка: МВР

Наблюдаващият прокурор е поискал среща с разследващите полицаи и „полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа“.

Снимка: МВР

Работата по случая продължава.