Машинният вот осигурява честността на изборите, защото нямаме недействителни бюлетини. Това каза в предаването „Лице в лице“ Антоанета Цонева от „Демократична България“.

Във връзка с възможно обединение с „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори, тя заяви, че тази седмица ще водят разговори.

„Това е очакването на демократичната общност, хората очакват силна политическа сила, уверена, убедена, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента. Едно обединение ще доведе до заявка за първото място, което ще енергизира избирателите от демократичната общност, ще привлече и още хора, които се колебаят как да гласуват, и ще доведе до един много добър резултат, който ще даде възможност тази политическа конфигурация първа да формира кабинет и да създаде управление, което е много важно с оглед на тежката криза, в която се намираме“, отбеляза Антоанета Цонева.

По думите й очакването за обединение е много високо.

На въпроса възможна ли е коалиция между ДБ и ГЕРБ след изборите, Цонева заяви:

„Нужно е голямо обединение, за което хората да гласуват и ГЕРБ да бъде отстранен от първото място и да не водим такива разговори. „Демократична България“ няма и не може да се коалира с ГЕРБ“, отбеляза тя.

Според нея ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат държани далеч от властта и те не са разбрали в рамките на миналите месеци своите грешки.

По повод обвиненията от страна на Станислав Балабанов, че протестите пред президентството са били са платени, Антоанета Цонева заяви, че Балабанов не е активен участник в протести и очевидно не може да разпознава какво означава спонтанен протест.

„Аз бях там и няма как да говорим за такива неща“, категорична беше тя.

Гледайте целия разговор във видеото.