Докато Румен Радев си играе на "игра на тронове", българските граждани играят за оцеляване.

Така Станислав Анастасов от ДПС коментира действията на настоящия държаваен глава и работата на назначения от него служебен кабинет в предаването "Лице в лице".

Според Анастасов Радев и бившия служебен министър и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков са погазили конституцията, което е "много опасно за страната ни и имиджа на България пред партньори и инвеститори".

"Става дума за казус, в който по време на криза - здравна, социална, икономическа, най-голямото министерство - на икономиката, е хвърлено в правен хаос и вакуум, благодарение на действията на Кирил Петков и президента", заяви той.

Политикът от ДПС добави още, че Кирил Петков отказва да поеме отговороност и не знае дали някоя от останалите партии би искала да си сътрудничи с "Продължаваме промяната" и "човек, който е погазил Конституцията и закона и поставя себе си над държавата" в бъдещото Народно събрание.

Анастасов коментира и твърденията на Бойко Рашков, че ДПС организира кампании за купуване на гласове.

"Това са твърдения на следователя от Народна Република България, който малко като махленска клюкарка хвърли фишека и избяга от темата. Бойко Рашков не е предоставил конкретика. Той може да плаши, може да тормози, но няма да спре избирателите", каза той.

По думите на Станислав Анастасов в момента органите на реда помагат на опредлени партии, които са "на ръба" да влязат в следващия парламент, за да вършат нерегламентирана агитация.

"Рашков цели да намали резултата на едни и да го увеличи на други, за да има резултат, какъвто се харесва на неговия шеф Радев", каза още политикът.