Ако проблемът е в лидерството при патриотичното пространство, нека да тръгнем да го решим, защото то има своите гласове – това каза днес Красимир Каракачанов, посочи  предаването „Лице в лице“ Александър Сиди от ВМРО. Днес лидерът на партията призова патриотичните формации да се обединят за предстоящите парламентарни избори, но без водачите им да участват в листите.

Хората искаха промяна, а получиха брутална подмяна – това според него се случило след изборите на 4 април. „Хората гласуваха за намаляване на депутатите, за мажоритарен вот – нещо, което им обещаваше един човек доста дълго, а в единственото си интервю извън Фейсбук каза, че на никого нищо не е обещавал. Хората поискаха смяна на модела „Борисов“, а получиха Дончева“, отбеляза Александър Сиди.

По думите му ВМРО казват, че са за президентска република, а не за президентската република на Радев. „Казваме повече правомощия на президента, който и да е той“, заяви Сиди.  

„Следващото народно събрание може да има по-дълъг живот и в него да се натворят повече глупости, добре е в него да има патриотични формации, които да спират крайна либерална пропаганда“, каза още Александър Сиди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!