„Случилото се в Афганистан ни показа какво се получава, когато корупцията разяде обществото и държавата. Талибаните не спечелиха победа, армията се предаде, защото не искаше да се бие за едно корумпирано правителство. Народът не иска корумпирано правителство“, заяви журналистът и бивш депутат Асен Агов в „Лице в лице“.

Трябва да помогнем на тези афганистански бежанци, които имат нужда от защита, що се отнася до охранителните мерки на границата, не мога да ги коментирам, защото не съм се занимавал с тях, каза Агов.

Вероятно американците ще отмъстят на атентаторите от Кабул, но какво ще промени това, защото след убийството на Осама бин Ладен не се е променило нищо, каза Агов.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента България е в най-ниската точка на политическата криза, която започна през 2001 г., когато за първи път една политическа сила печели изборите, но не можеше да управлява сама. Оттогава имаме такива управления, но сега този балон се е спукал „от действията на едни популярни смешници“, смята Агов.

Според него голям проблем е било, че не е имало „себеотрицателно и решително управление“, но сега се върви напред.

„Не трябва да се плашим от избори, те са инструмент за решаване на кризи“, смята Агов.

По думите му с третият мандат за съставяне на правителство се „печели време да се свърши онази работа, която трябва да се свърши в парламента“.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!