Тази събота в bTV Репортерите ще видим четири гледни точки към Брекзит. Екипите на bTV, отразили историческото първо излизане на страна от ЕС, ще ни предложат своя поглед към противоречивите събития след „развода“ между Лондон и Брюксел.

Снимка: bTV
Илияна Димитрова и Иво Иванов ще ни покажат т.нар. “скрита Англия”. Екипът ни прекара няколко дни в малкия британски град Бостън, наричан „столицата на Брекзит“. Там най-голямата мигрантска общност от Източна Европа живее с най-големия процент местно население, гласувало за евроразвода.

Снимка: bTV
Иван Георгиев и Борис Пинтев с песимистична и оптимистична теория за Брекзит от Лондон. Колегите ни прекараха няколко дни с българската общност в столицата, за да разкажат за страховете и надеждите във Великобритания извън Европейския съюз.

Снимка: bTV
Десислава Минчева и Евгени Генов проследиха историческите събития в Брюксел. Очаквайте разказ от първо лице от столицата на обединена Европа и граничния град Кале – символ на мигрантска криза и страховете от Брекзит.

Снимка: bTV

За границата – между минало и бъдеще: Цветана Балабанова и Петър Джанаваров ще ни пренесат на север, в Лондондери, между Северна Ирландия и Република Ирландия. Пробуждат ли се местните паравоенни организации и какво следва за обединението на Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия след Брекзит?

Гледайте филма на нашите колеги „Брекзит“ в събота след централната емисия на bTV Новините!