„България за мен е всичко. Аз съм това, което съм, благодарение на нея” – това заяви журналистът и писател Иво Иванов в студиото на „120 минути”. Той сподели, че България е неговият морален компас – първите  7 год., спомените, учителите, родителите  - това са нещата, които формират неговата личност.

Неговите родители са били прозорецът му към света, когато той е растял. Говори с изключителен възторг за тях, а по думите му те са дори по-интересни хора от него. Тъй като живее дълги години в САЩ, журналистът сподели, че заради работата на майка му в американското посолство, той е имал възможността да открие американската популярна култура. От нея взима и интереса към литературата.

Иванов определи баща си като ексцентричен и уникален човек. През годините се е занимавал с безброй дейности – бил е ядрен физик, филмов каскадьор, експерт по биомеханика и шампион по джудо и бокс. В момента преподава в НАТФИЗ. „Баща ми е един ренесансов човек”, сподели писателят.

Като юноша е бил безотговорен „калпазанин”! „Интересувах се от момичета и спорт”. Това пък не се харесвало особено на преподавателите в училище. Признава, че по това време му е липсвала дисциплина.

Иванов подчерта за важността на музиката в неговия живот, особено на хората от неговата генерация. „Музиката беше начин да надникнем отвъд Желязната завеса”, обясни той.

Според него бизнес моделът в индустрията се е променил. Модерните изпълнители търсят нови и оригинални начини да се адаптират, така че да бъдат още по-успешни и по-заможни.

Вижте цялото интервю с Иво Иванов във видеото!