В навечерието на първата годишнина от началото на войната в Украйна, екипът на „120 минути“ ще ви пренесе в студиото на Европейския парламент в Брюксел.

В неделя зрителите ще видят ексклузивни разговори по темите, които вълнуват всички - войната, парите, лева, еврото, инфлацията, Плана за възстановяване.

В студио "Агора" в Брюксел, което е сред най-модерните телевизионни центрове в света, ще посрещнем заместник-началника на отдел „Европейски фонд за отбрана“ Кръстьо Преславски.

Снимка: bTV

Защо Украйна е толкова настойчива с призивите си за още оръжейни доставки от Европа? Отговори ще потърсим от посланика на Украйна в ЕС Всеволод Ченцов.

Защо Швеция вече не е "неутрална" страна? Пред вас ще застане евродепутатът от Швеция Карин Карлсбро, с която ще анализираме шведския подход начело на Европа през следващите шест месеца. И как шведското общество гледа на еврото.

Дневният ред на България и Европа и какво се крие зад "Катаргейт" - в студиото ни в Брюксел са опитните кореспонденти Десислава Минчева, Момчил Инджов и Георги Готев.

Кореспондентът на bTV в Европейските институции Десислава Минчева ще търси и отговора на въпроса - Какво се случи с лекарствата в България и Европа тази зима?

Снимка: bTV

По най-актуалните теми в студиото ни в Брюксел ще видите и дискусия между европейските депутати Петър Витанов, Андрей Новаков, Ангел Джамбазки и Илхан Кючук. 

За какво са предназначени по-голямата част от вече получените пари по Плана за възстановяване и можем ли да изпуснем възможността да ги усвоим? Отговорите от българския евродепутат Цветелина Пенкова.

Европа, войната и политиката през погледа на един от най-известните гръцки актьори - суперзвездата Алексикс Йоргулис, който от 2019-а също е част от ЕП.  

С наближаването на поредните избори у нас, със сигурност дебатите по приемането на еврото и присъединяването на България към Шенгенското пространство ще станат все по-актуални.

В този смисъл, пред Светослав Иванов ще застане един от най-влиятелните европейски политици. На 30 той вече беше финансов министър на страната си. След това е неин премиер. Валдис Домбровскис е наричан от мнозина "финансовият мозък" на ЕС. Разговор за лева, еврото, инфлацията, цените, санкциите и къде се разминават решенията на София с политиките на ЕС? 

Снимка: bTV

„Това е третото ни предаване от парламента през последните четири години. Но никога зарядът не е бил по-голям. Със сигурност след избухването на войната в Украйна, Европа се сбогува с някои от илюзиите си, което променя начина, по който се взимат решенията тук. Това оказва силно влияние и върху България", коментира водещият Светослав Иванов.