Авторът на култовия роман "Мисия Лондон" Алек Попов подготвя нова книга, която ще се появи в края на пролетта догодина. Това каза самият той пред „120 минути”.

Снимка: bTV

Писателят открехна съвсем малка част от новия си роман, като каза, че ще е на тема търсене на корените и идентитета, изгубени в съвременния свят. 

Той обясни, че продължение на „Мисия Лондон” не е направено и няма да бъде, понеже не е намерил достойна история, която да стане втора част.

Според него живеем в ерата на продълженията, защото навярно е по-лесно да се направи такова, вместо да се измисли нещо ново, което може и да не е успешно, добави той. 

Алек Попов обясни, че новата му книга няма да е продължение на „Мисия Лондон”, но ще е в подобен стил.

Снимка: bTV

Той представи и третото издание на сборника си "Митология на прехода", който се обръща със сатиричен поглед към преживяното по време на прехода, както и към хората, които са започнали свой бизнес.

Той спомена един от разказите в сборника, за да подскаже, че цистерната от корицата ще ни отведе в света на един герой, който решава да я използва за превоз на хранителни продукти, които, за жалост, се превръщат във фекалии, а решението е някъде там между страниците.