Истината на храната е по-силно сърце, по здрав мозък, по-здрави мускули, по-здрави кости, по-щастливо либидо. Това каза в предаването „120 минути” Силвена Роу.

Най-важното нещо е, че нашето ядене трябва да е базирано 75% на растителна основа, допълни тя.

„Аз избягвам местни продукти, месото за мен няма качества, не казвам, че не трябва да го ядете, но за мен специално източникът на месо е много важен – че месото е чисто, от щастливо животно, не е хормонирано”.

Запомнете нещо – семето на броколите, кълновете, но вие сами си ги правете, то е най-противораковото, яде раковите клетки, унищожава раковите клетки. Ако в самолета като летите, хората кашлят кихат, две лъжици от това за имунната система.

Другото нещо е матча – японският зелен чай, една малка лъжичка в една бутилка, малка лъжичка, защото е много силно, това супер антиоксидант”, каза още Силвена Роу.

Чията специално е много важно да се яде, допълни chef Роу.

„Понеже аз живея много зает живот, аз искам да се онтиоксидизирам, защото искам моите органи да са еквивалентни на 25-годишни силен здрав човек и само така мога да се армирам … с антиоксидантни храни”.

В България имаме такъв оптимизъм, цялата нация се разтресе с този огромен чудесен вкус, който представихме с „MasterChef”. Младата нация ме прегърнаха с отворени ръце и казаха – здравословно ядене, здравословно готвене и това ражда позитивизъм, сподели Силвена Роу.

„В Кувейт работя за високи хора, ходя редовно там, правя невероятни сътворения по поръчка на един от най-големите випове там и ми е много интересно, защото Средният Изток ми е голяма страст.

Моят бизнес партньор, който е един от големите шейхове, ми казваше – „Е, MasterChef, България, в Америка отиди направи”

Но, когато вече има стотици хора, които ми пишат, които говорят с мен, младата генерация, аз имам вече морална облигация, няма как да се откажа, защото съм създала невероятна връзка, имам страхотна любовна афера с българската нация, с младата особено генерация. Ентусиазмът, енергията е нещо невероятно.

Явно хората намериха някакъв резонанс в мен, явно ме видяха като майка, по-голяма сестра, надявам се като сестра, като олицетворение на нещо, което явно липсва наоколо и когато човек е реален, позитивен… моята философия е много симплистична – здравословно ядене, здравословна нация. Остаряването е неизбежно, но не е непредотвратимо”.

В следващия „MasterChef” още повече ще режа, ще има гилотина, ще бъде уау, ще летим и ще ви покажем най-възхитителните кулинарни преживявания, които можете да си представите.

България е начало, среда и край, изток, запад север юг, това е България.