„Питам се защо Ахмед (Доган) избра тази роля на цинично пренебрежение към държавността, демонстрация на богатства, сила, влияния. Той е друг човек и взе да не си дава сметка, че по този начин отрича онези идеи – демокрация, права на човека и прочие, за които ние се борехме тогава“.

Това каза в предаването „120 минути“ проф. Димитър Луджев – един от създателите на опозицията, депутат от седмото Велико Народно събрание, вицепремиер в кабинета на Димитър Попов и министър на отбраната в кабинета на Филип Димитров.

Проф. Луджев разказа, че се познава с почетния председател на ДПС от 90-те години и някога дори са били приятели: „Ахмед, мога да кажа, направи много за българската демокрация, но той се промени през годините, властта и жаждата за богатство го промениха много. (…) Бургазлии много отдавна негодуват от това, че един влиятелен политик буквално е обсебил района, нарушавайки всякакви законови актове. Стои там грамадната резиденция. Знае се много добре, че той общува и с премиера, и с други влиятелни лица. И съвсем нагло демонстрира, че него не го интересува законността – държавата е негова бащиния“.

Чуйте целия разговор във видеото.