Почетният председател на ДПС Ахмед Доган лично благодари на привържениците си, които днес се събраха в местността до „летните сараи“ в отговор на протеста, организиран за достигане на каменния бряг на парк „Росенец“.

„Изключително много се гордея с вас – много! За сетен път установявам, че много ви обичам. Дълбок поклон пред вас – благодаря ви“, казва Доган във видео, качено на „Фейсбук“ страницата на ДПС. 

В клипа се виждат Доган, председателят на партията – Мустафа Карадайъ, и привържениците на Движението, които се намират във вътрешността на строго охранявания луксозен имот. След думите на Доган следват ръкопляскания и скандирания.

Реч държи и Карадайъ, който заявява, че до събитията от последните дни се е стигнало заради войната между институциите.

 „Днес тук те целяха точно това. Днес целта им беше, както тук през гората минаха и говореха – те не говореха за тези камънаци, които нямат и 200 кв. метра. Днес всички видяха за какво иде реч. Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Това го казаха и колегите, които бяха на оградата и ги чуха – те искали сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление виждаме, че държавата липсва – президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични битки. Това, което се случи – да се смесят различните потоци, днес го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в странната за решаване. Тази агресия беше символна, тя беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС, лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас ДПС-арите“, каза Карадайъ.