В новогодишната нощ Христиания Червенкова влезе в COVID зоната на Александровска болница и разговаря със спасените и техните спасители.  

В навечерието на новата 2021 г. изпратихме старата заедно с героите в бяло. Те върнаха към живот много хора, които бяха на ръба. 

Независимо от деня младите лекари и медицински сестри са неотлъчно до пациентите, които се борят с коварния COVID-19.

„Всяка година сам съм си пожелавал да бъда дежурен и по Коледа и Нова година, като жест към колегите и като най-млад в екипа на клиниката по кардиология. Понеже съм от лекарско семейство, от 6-годишен съм по болници, така че съм свикнал с нощни, дневни дежурства на майки, бащи“, казва д-р Ирфан Ирфан, специализант в отделението по кардиология.

Още преди да са положили Хипократова клетва, Мартинка Жекова и Силвия Димитрова помагат на болните. Те са доброволци в Александровска болница.

„Колко му трябва на човек –  една добра дума и хора, които се грижат за него и виждат, че реално те го правят от сърце“, казва Силвия.

„Гледат и с една изключителна благодарност, вижда се обичта в очите им, вярата, доверието, казват ни, че ние сме тяхната надежда“, допълва Мартинка.

Далеч от дома и семействата си, лекарите са неотлъчно до болните.
2020 раздели много хора. Но тя свърза непознати, които направиха първите стъпки към надеждата и новата година заедно.

Вижте повече във видеото!