Поводи да се разделя едно общество в днешния свят има много. Различните мнения никога не са били табу в Европейския съюз. Доказателство за това е международният проект „Европа говори“, където bTV е българският медиен партньор. 

Кристина Баксанова, главен редактор на Международните новини в bTV даде повече подробности за проекта в предаването „120 минути”.

„За какво говори Европа? Европа говори за това, за което и целият свят – за коронавируса. Това е основната тема, която тази година превърна 2020-та в много необичайна за всички нас и знаем, че тази година ни накара да въведем тази дума – дистанция, социална дистанция, да се затворим.

В същото време обаче различията като че ли остават, но им и такива, които ни сближават. И това е идеята на този проект. Това ще бъдат едни 7 въпроса, едни и същи за всички медийни партньори, които сме в проекта.

Въпросите ще бъдат публикувани на интернет страницата на bTV Новините и всеки един от нашите зрители или читатели ще може да отговори на тях.

От следващата седмица до края на ноември – това е срокът, в който всеки може да отговори на тези въпроси, след което, ако желае, може да се регистрира и действително да влезе в дебат с европеец от друга държава, който е на противоположното мнение".

Снимка: bTV

Дебатът ще бъде на английски език, това е условието, което трябва да знаят нашите зрители, поясни Кристина Баксанова.

Самите въпроси са на български, тоест, всеки един може да отговори на тези въпроси. Те ще бъдат с отговори възможни – да или не и ще са спорни въпроси, допълни международният редактор.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!