В рубриката „Красив ум“ на предаването „120 минути“ гостуват д-р Анна Богданова – акушер-гинеколог и доктор Иван Богданов – дерматолог. И двамата са уважавани, и двамата награждавани. Семейство от лекари.

Анна разказа, че са се запознали още в университета. „Запознахме се в часовете по Английски език. Аз бях една година след нея, но по стечение на обстоятелствата бяхме заедно. Аз имах огромен късмет, че тя е една година пред мен, защото е изключително ученолюбива и всички изпити се взимаха с нейните записки“, спомни си д-р Богданов.

Иван и Анна са потомствени лекари – трето поколение. По думите на младата лекарка, тя е имала период в живота си, когато е възнамерявала да се занимава с журналистика, но медицината се оказала нейната любов.

„За мен голямо вдъхновение беше дядо ми, за да започна да се занимавам с медицина. Майка ми и баща ми възпитаваха естественото любопитство в мен – да говориш това, което мислиш, без да се притесняваш за последствията“, разказа Иван и уточни, че освен семейството съществена роля са изиграли и преподавателите им.

Подробности за работата на младите лекари и научните им постижения –  вижте във видеото!