„Статията за това, че България е изнасяла оръжия за Украйна е поръчкова, както каза и президентът. Продължавам да твърдя, че страната ни не е изнасяла оръжие. Нека Кирил Петков и Асен Василев да отиват да обясняват, където трябва, ако са правили нещо.“ Това коментира лидерът на БСП бивш служебен икономически министър Корнелия Нинова.

Тя разкритикува и думи на сегашния министър на икономиката.

„Министърът на икономиката в служебния кабинет Никола Стоянов казва, че тази статия е признание за извършено престъпление. Това, което той казва, е изключително глупаво. Този човек заяви, че правителството на Германия, на Полша, на Румъния, на Чехия, държавния департамент на Съединените американски щати участват в тайна престъпна схема. По думите му купувачи на българско оръжие са правителство на половината европейски държави, половината азиатски, африкански и така нататък. Какво казва министърът на икономиката? Имало е таен план, половин Европа и САЩ, и Кирил Петков, и Асен Василев са участвали в този план за износ на оръжие. Още веднъж казвам България изнася оръжие в над 60 държави, откакто има военна индустрия у нас“, коментира тя.

Нинова обясни и че при продажбата на оръжие на една страна не я задължава след това да казва какво прави с него.

„След като държавата купувач става собственик, купува си оръжия от България, дават документ, че е краен потребител, че го купуват. Те ти казват -ние сме крайния потребител. Това е все едно продавате си колата на някой, той решава след това да я препродаде и вие казвате - не може. Нито един документ няма, в който да се иска от купувача да даде крайно къде отива оръжието. Единственият изход, за да няма такива спекулации и лъжи, да се закрие военната промишленост на България“, обясни Нинова.

Тя коментира и връчването на третия мандат, като заяви, че е имала лека надежда, че ще има правителство. Според нея обаче извън политическия коректния тон Румен Радев е дал третата папка на БСП, защото е искал сближаване с българските социалисти, които е предал.

Вижте целия разговор във видеото.