Всички помним радостта от представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим пред очите на цяла Европа през 2014 г. Днес музиката продължава да бъде основна част от живота на близнаците. Съвсем скоро те имаха съвместен концерт със Сливенския симфоничен орекстър. Какъв е животът им днес? 

Срещаме се с Хасан и Ибрахим 6 години след триумфа на песенния конкурс "Детска Евровизия", когато заедно с Крисия печелят второто място с песента "Детска планета". Талантът им вече е покорил няколко световни сцени и момчетата са приети в престижна музикална академия в Германия.  

"Даже някои хора ни казаха - вие не можете да се доберете в този университет, няма как да влезе българин. Моля ви! Хасан и Ибрахим да не могат да влязат... Хасан и Ибрахим са способни да влязат и да покорят всеки университет, всяка музикална академия по целия свят", казва Денис Игнатов, баща на Хасан и Ибрахим. 

Година след това се връщат в родния Шумен и продължават образованието си. Пандемията прекъсва срещите с публиката, но им дава шанс да прекарат всяка минута в музика.

"Карахме си уроците, следто това имахме много време да свирим - затова беше хубаво време за нас", казва Хасан.

Постоянни са и в друго - всеки ден правят по 120 лицеви опори.

"Баща ми ни беше казал, че ако продължим да свирим толкова много часове пред пианото и ако не правим спорт, тогава ще ни се получи гърбушка… Затова от 2017 г. правим лицеви опори и все още нямаме проблеми със стойката", казва той.

Преди да се качат на сцената за концерт със Сливенския симфоничен оркестър Хасан и Ибрахим имат една единствената репетиция и то часове преди концерта.

"Те вече са достигнали една степен на изградени, бих казал, музиканти. Разбира се, на тази възраст на тях им трябват още много натрупвания, което те несъмнено ще получат във времето. Но по отношение на чисто инструменталните качества, изпълнителските, те са на ниво да изпълнят всеки един концерт, независимо с каква трудност", казва маестро Димитър Караминков.

Вижте повече за Хасан и Ибрахим от видеото в Ladyzone.bg.