„Ако приемем, че показахме на избирателите как можем да събаряме стена с главите си, сега сме пред трудната задача да им покажем как се изгражда нов дом“, каза Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „120 минути“.

Той допълни, че партията трябва да покаже, че имат хора със сериозен капацитет.

Бабикян очерта водещите линии в тяхната програма – реформа в правосъдната система, развитие на икономиката и образованието. „Длъжни сме да стъпим върху икономика на знанието, а не върху икономика на асфалта“, каза още Бабикян.

Според него е възможно едно правителство на малцинството, което да получава подкрепа от всички партии по ключови законопроекти, които са водещи за бъдещето на държавата.

Бабикян не изключи да работи и с други партии като ДПС и БСП, но категорично заяви, че няма да се коалират с тях. „Ако има разум в дадени законопроекти, трябва всички да гласуваме. Разумът трябва да бъде подкрепян, ако е в полза на България. Законодателството са аргументи, фиксирани в закони“, каза Бабикян.

„Ако ние не получим на тези избори по-голямо мнозинство, за нас това би бил най-лесният вариант, за да не се чудим дали на някого ще му е приятно да ни подкрепи или не“, каза още той.

„Коалиция с партиите на статуквото – не. Разговор и работа по законопроекти за промяна – искаме или не искаме, сме длъжни да водим“, коментира още Бабикян.

Той допълни, че не знае колко ще струва кампанията на партията и, че проверяват дарителите си.