Аз се опитвам да не давам етикети на нещата, които виждам. Целта е не да показвам, че това са агитки или лоши полицаи, а агресивни хора от едната и от другата страна. Така хората могат да видят какво се случва и сами да си направят оценка кой е прав и кой крив.

Това заяви журналистът и общински съветник от „Демократична България“ Иво Божков. Той следи и документира протестите у нас от самото начало до днес.

За „120 минути“ той обясни, че много се е променило от началото на гражданското недоволство, минали са няколко етапа. Според него е имало много млади хора по улиците, което му е дало надежда и дълг да остане на площада.

„Имаше етапи на постоянството, упоритостта и хората, които искат да отстояват кауза за повече законност. Боя се, че кулминацията не беше на 2 септември. Когато хората се чувстват безсилни, това се изразява в агресия. Видях на първи ред в дните, в които имаше и провокатори, мирни хора, които се включиха в агресията“, обясни той.

Според него трябва да бъдат порицани действията на полицията за „безплатното насилие“, но и трябва да се каже, че агресивните граждани също не са били прави.

„Мечтая си да покажа през моята камера какво се случва и да покажа една нова България, в която хората се обединяват независимо от техните политически различия“, сподели Божков.

Вижте още във видеото!