„Разправата на Бойко Борисов с Цветан Цветанов е последователна и в известен смисъл садистична. На тази партийна конференция днес беше официалната екзекуция. Цветанов, настанен до Борисов, не беше хепи енд, не беше туширане на болката, а нейна кулминация”. Този коментар на събитията от последните дни направи психиатърът д-р Николай Михайлов.

По думите му неуважение към българските граждани е фактът, че не стана ясно защо Цветанов така категорично беше изхвърлен от ГЕРБ, както преди време Лютви Местан от ДПС.

„Трябва да работим през кулоарни слухове – или е изгонен от американеца, или е искал да изпъди Борисов, или е казал нещо много неприлично, или се е намесил в икономически процес, без да му е разрешено…”, коментира докторът.

На въпроса достатъчно ли е багерите и тракторите да излязат, за да започнат хората повече да харесват политиците, той отговори: „Това е в натюрела на г-н Борисов  – той е великият производственик на българската политическа сцена. Той непрекъснато е зает с това  да рови в материята, в българската почва  – предприема ремонти – лично или през неговите сътрудници. От това излизат съмнителни резултати. Илюстрацията са софийските ремонти, за които, както казват, е поела отговорност „Алкайда” – строежи, които водят до ремонти и те до нови строежи, защото се изчерпва възможността да бъдат ремонтирани”.

По думите му Борисов не управлява политически, а се държи като актьор и това е скандално, защото тази пародия на политическа активност се проточи твърде дълго.

Драстичното намаляване на партийните субсидии д-р Михайлов определи като удар срещу конкуренцията на ГЕРБ.

„Популистки жест, защото отеква благоприятно у хората да се отнемат пари на партиите, които и без друго не вършат нищо, стоят като паразити, като консуматори на средства. „Добре”, си казват хората. Зад това обаче има финансиране от страна на  бизнесмени –  на едри български акули. Те ще притежават партиите, защото този, който плаща, поръчва музиката. Официализира се срастването между българския корпоративен бизнес и официалната политика. Не че е било различно дотук. Бизнес с политическия елит в съвместни действия по управление на страната е мафия до дефиниция”, коментира още той.

Вижте цялото интервю във видеото!