Бившият полицай Ивайло Стоянов от Ловеч загуби половината си лице след побой и след серия от събития, които едва не го убиват преди години. Делото му пък още е във фаза досъдебно производство.

Историята му предизвика бурни реакции в социалните мрежи, а д-р Стойчо Кацаров от Център за защита на правата в здравеопазването обясни, че Ивайло има нужда от пластични операции, които да подобрят състоянието му. По думите му той е жив по чудо. 

Освен това той посъветва хората да не мълчат, когато има някаква несправедливост, породена от системата.

Няма как да променим нещата, ако се откажем да водим съдебни борби, няма и как например лекарите да се учат от грешките си, добави специалистът.

Според д-р Кацаров Ивайло има проблем, свързан със справедливо възмездие и обезщетение на претърпяното от него.

Снимка: bTV

По думите му днешното състояние на бившия полицай е последствие от две неща – преживеният побой в Елхово и от инфекцията, получена по време на лечението в болницата.

Но процесът по разрешаване на такива спорове е тежък и никак не е евтин, обясни още той.

„Моят съвет е да потърси отговорност по гражданско-правен път за непозволена увреда, като нека съдът да прецени кой до колко е виновен”, каза още специалистът.

Относно медицинските сестри и техните протести д-р Кацаров поясни, че здравният министър е обещал увеличение на средствата, а сега казва, че не е в неговите правомощия да го направи, което е като "подвеждащо обещание".

Вижте целия разговор във видеото.