Проф. Иван Костов е избран за лекар на годината от столичната колегия на Българския лекарски съюз. Тот сподели, че не е очаквал това отличие, а работата му е винаги пълна с адреналин и смисъл.

Според него много лекари ще започнат да се връщат у нас, защото в технологично отношение и като апаратура догонваме другите страни. Подкрепя сестрите в исканията им и сподели, че в неговата болница те са със средни заплати 1600 лева бруто. А постигат това ниво със съкращение на администрацията. 

Проф. Костов завършва медицина в София. На 44 години става професор. Специализира във Франция, Германия, Италия, САЩ. Кариерата му започва в Майчин дом, работил е в "Пирогов" и ВМА. Бил е директор на болниците "Шейново" и "Света София", а от 2017 година е на длъжност изпълнителен директор на Университетската АГ болница "Майчин дом".

Баща му го съветва да избере прагматична професия и той решава това да е акушерството, макар че винаги е искал да бъде в авиацията.

Споделя, че двете имат много общо - като управление на риска, като отговорност , има го и адреналина, един лекар ако не оперира е като пилот който не лети, добави той.

Вижте повече във видеото.