Неговото име е символ, познат в целия свят - глобален синоним на борбата за социална справедливост и човешки права. Легенда, която продължава да вдъхновява милиони в тяхната битка за демокрация. Той е Мартин Лутър Кинг. 

В преки включвания от Атланта, Джорджия - родното място на най-известния водач на движението за граждански права в САЩ - Росен Цветков и операторът Петър Джанаваров ще ни срещнат с най-големия син на Мартин Лутър Кинг-младши и съпругата му Коретта Скот Кинг. 

Снимка: btvnovinite.bg

Интимна изповед за семейството на пастора, който проповядваше ненасилие и който поведе милиони в Америка и по целия свят към по-справедливо бъдеще. За смъртта на баща му, наследената кауза и продължаващата борба - очаквайте разказа на Мартин Лутър Кинг III специално за зрителите на bTV, дни преди Америка да избере 46-ия си президент. 

Снимка: Getty Images

В предаването “120 минути” и централните новини на bTV очаквайте и преките включвания на Теодора Трифонова и оператора Добромир Иванова от Уилмингтън, Делауеър. 

Снимка: btvnovinite.bg

Специалните ни пратеници ще ни заведат далеч на югозапад - там, където започва и често угасва „американската мечта“ за хиляди нелегални мигранти. За първи път българска медия отива на границата между щата Аризона и Мексико - на мястото, през което основно преминават мигрантите по пътя към обещания по-добър живот в Съединените щати. 

Снимка: btvnovinite.bg

Изпълни ли обещанието си президентът Доналд Тръмп да построи стена по южната граница и защо на тези избори вече не се говори за нея? За трафика на хора и наркотици, и за самотната смърт в пустинята - екипът ни се срещна с мъжете, които охраняват границата с Мексико. Одобряват ли те строителството на стената и спря ли потокът от нелегални мигранти към САЩ?

Снимка: btvnovinite.bg

Отговорите - в неделя по bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!