Едно от най-свежите и иновативни попълнения в портфолиото на Кока-Кола България - Schweppes Розов Грейпфрут, бе отличено в категория „Най-добър нов продукт - Напитки“ на PROGRESSIVE AWARDS. В рамките на шестото издание на престижния конкурс бяха раздадени общо 15 статуетки.

Победителите във всяка една от категориите, включващи търговци, производители, брандове и проекти от бързооборотния бизнес в страната, бяха избрани след гласуване сред 12 500 мениджъри на компании от сектора.

„През далечната 1783 г. германският часовникар и изобретател Якоб Швепе смесва вода и въглероден двуокис, създавайки първата газирана безалкохолна напитка в света. И по-конкретно Schweppes. Така той пише първата страница от една невероятна история, благодарение на която днес Schweppes е синоним на изключителен вкус и характер. Повече от 240 години по-късно, за нас е чест, че конкурсът PROGRESSIVE AWARDS отличи смелата ни иновация Schweppes Розов Грейпфрут. Приемаме наградата като признание за постигнатите успехи, но и като вдъхновение за бъдещи такива“, сподели по време на церемонията по награждаване Николай Тинков, директор „Маркетинг“ в Кока-Кола ХБК България.

Представен на пазара през 2023 г., свежият Schweppes Розов Грейпфрут, е резултат от задълбочено консуматорско проучване и стремежа на компанията да изненадва потребителите си с иновативни предложения. Благодарение на новия си свеж и балансиран вкус, напитката печели бързо сърцата на консуматорите и намира място в хиляди български домове и заведения.

Интензивният оригинален вкус на розов грейпфрут, с деликатни сладко-кисели нотки, допълва актуалните предпочитания на потребителите за розови напитки с привлекателен цвят, подходящи както за самостоятелна употреба, така и за развитието на коктейлната култура у нас.

Признанието от PROGRESSIVE AWARDS не само отличава успехите на Schweppes Розов Грейпфрут, но и подчертава важността на непрестанния диалог с потребителите, за да бъдат създавани продукти, които наистина отговарят на техните предпочитания и очаквания.

Отличието е още едно потвърждение за устойчивите усилия и ангажираност на Системата на Кока-Кола в България към непрекъснато усъвършенстване и иновации в индустрията.

В допълнение, компанията се нареди сред финалистите в още 3 категории на конкурса, сред които „Най-добър проект за социална отговорност – Производител“ – с дългогодишните си инициативи „Моят зелен град“ и #YouthEmpowered, „Най-добър нов продукт - Алкохол” – с успешното лансиране на популярното Proper No. Twelve уиски, както и с иновацията Jack Daniel’s Tennessee Apple, в партньорство с Браун-Форман България.

Първата негазирана напитка без захар в портфолиото на Кока- Кола – Cappy Лимонада Ягода и Лимон Без Захар, също се нареди сред финалистите в категория „Най-добър нов продукт – Напитки“.