Едни от най-успешните български предприемачи, които имат вече зад гърба си прогресиращи бизнеси, ще вземат участие в новото пето издание на конференцията „Предприемачи на бизнеса2020. Тя ще се проведе на 18 юни, от 12 часа, и за пръв път ще бъде в нов формат – онлайн, като може да бъде проследена на живо на уебсайта и във фейсбук страницата на Investor.bg. Сред лекторите, до които зрителите ще имат възможност да се докоснат, макар и виртуално, ще бъдат създателите на иновативни стартъпи от различни сфери на бизнеса.

В първия панел на конференцията управляващият директор на биотехнологичната компания Micar 21 Димитър Димитров ще коментира как български стартъп се конкурира с фармацевтичните компании, трудно ли се намира финансиране в тази сфера в България и има ли надежда за създаването на ваксина за COVID-19. В дискусията ще се включи и Кристина Ескенази - сериен предприемач и председател на Управителния съвет на Българския клъстер по здравеопазване и живот, както и друг иновативен предприемач - Боряна Узунова – съосновател на Kool and Konscious – екологична модна платформа, която има за цел да намали вредното въздействие на модната индустрия като проследява всеки етап от процеса. Модератор на първи панел ще бъде Михаела Савова, основател на Leader Talks, художник и предприемач, oтличена за 2019 г. в класацията „30 под 30”.

От началника на отдел „Бизнес развитие“ в управление „Банкиране малък бизнес“ на Пощенска банка Димитър Герджиков ще научим каква помощ получи бизнеса в условията на извънредната обстановка и какво предстои за компаниите през следващите месеци. Той ще се включи и във втория панел на онлайн конференцията. В нея ще се обърне специално внимание на важната тема за финансирането и осигуряването на първоначален и допълнителен капитал за стартиращите бизнеси.

В дискусията ще се включи още Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk, която създава корпоративни карти и финансови инструменти от ново поколение. В началото на годината компанията му затвори един от най-големите рундове финансиране в Централна и Източна Европа на ниво seed от 6 млн. лв.

По темата ще чуем мнението и на основателя на най голямата ангелска инвеститорска мрежа в България CEO Angels Club – Милен Иванов. В дискусията ще се включи още председателят на Съвета за управление на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община Димитър Вучев. Модератор на панела ще бъде едно от ключовите лица на Bloomberg TV Bulgaria – водещата и главен редактор на телевизията Таня Кръстева.

Онлайн конференцията може да проследите като се регистрирате безплатно на www.events.investor.bg.