Отборът на DRGM в състав Димитър Гайдов, Алекс Джулиан, Матео Бурци и Грегори Морин спечели "ЕКО 12 часа на България", което се проведе този уикенд на писта Пауталия в град Кюстендил. В оспорваната 12-часова надпревара на второ място останаха смятаните за фаворити ATR team Brask, където участваха бившият пилот от Ф1 Витантонио Луици, световният шампион по картинг Колин Браун, Фабио Полевски и Алесио Печини.

Белгийският отбор La dream team, в който се състезава четирикратният световен шампион на Соди, Кевин Капрас, зае почетното трето място, а изцяло българският отбор на Пловдив рейсинг остана на четвърто място. В състезанието по издръжливост, което се провежда за първи път в цяла Източна Европа, взеха участие 110 пилоти от 11 националности, генерален спонсор бе "ЕКО България", а официално гориво на състезанието бе performance бензинът EKO Racing 100. 

"Фирменият" отбор на веригата – "EKO Racing Team" се добра до челната десетка, макар да да бе съставен изцяло от мотоциклетисти и да стартира едва 17-ти. Квартетът на Мартин Чой, Лукаш Пешек, Яро Черни и Михаил Иванов записа колеблив старт, но при третите смени вече атакуваше челната петица. При едно от посещенията в бокса в средата на състезанието картът с номер 28 стартира със спукана гума, а последвалите две трудни обиколки и принудителната смяна на пилотите ги лиши от шанс за челни позиии. 

Въпреки малшанса най-добрият български мотоциклетист в клас 1000 кк направи отлично впечатление "на четири колела" – след като в импровизираното състезание след пресконференцията в петък заслужи първото място в битката с Браун, Луици, Черни и Пешек, и в неделния ден Мартин записа обиколки с времена, конкурентни на топпилотите. След късния финал на картинг състезанието Мартин с усмивка сподели, че предизвикателството си е струвало, но фокусът му остава на "две колела" и с пълни сили се готви за предстоящия уикенд, когато на дневен ред са стартовете в Плевен от Републиканския шампионат на писта.