Разходките в планината са същинска златна мина за здравето на ума и тялото. Така не само успяваме да сменим пейзажа, но и можем да се насладим на изключително красиви гледки, да си починем и да презаредим батериите за следващата седмица в офиса. Ще ви помогнем да си направите списък с дрехите, които трябва да си приготвите, за да не пропуснете нищо от разходката в планината, но и с които можете да останете в града.

1. Не забравяйте, че на висока надморска височина времето е непредвидимо. Изберете внимателно материала на дрехите си, за да могат да изсъхнат бързо, в случай че завали. Препоръчително е да се избягват дрехите от памук, защото те изсъхват трудно и не са толкова топли, колкото тези от вълна или синтетични материали (полиестер). Освен това, не е никак лоша идея да си сложите няколко неща едно върху друго… Можете да стартирате с тишърт от Under Armour, а след това добавете прилепнала блуза и завършете комбинацията със зимно яке.

2. Колкото до панталоните, ако е твърде студено навън, можете да изберете рипсени такива, осигуряващи отлична защита по време на зимния сезон.

3. Поръчайте си нови обувки или изберете специално такива, които осигуряват едновременно комфорт и защита. От особена важност е да предлагат и добро сцепление, когато се изкачвате. В идеалния случай ще са водоустойчиви и удобни на петите, особено ако имате чувствителни сухожилия.

4. Не забравяйте да си приготвите чифт подплатени ръкавици в багажа, Casio часовник и топла шапка, която да пази главата ви. Бъдете сигурни, че сте взели и слънчевите си очила, за да защитите очите си. И не забравяйте чифт резервни чорапи.

5. Ако искате да останете в града, нещата са много по-прости, защото температурите са по-високи и можете да прекарате времето си в активности на закрито. Тогава ще ви бъдат нужни хубава тениска, блуза и спортни панталони, жилетка или тънко яке и разбира се - чифт кецове на Vans.

6. Винаги е добра идея да вземете със себе си смарт часовник, който се свързва с операционната система на телефона и можете дори да говорите чрез него. С помощта на часовника можете да проследите колко километра сте изминали, броя на изгорените калории, дори работата на сърцето и нивото на кислород в кръвта.

В крайна сметка всичко, което трябва да направите, е да изберете любимата си дестинация в планината, прекарвайки няколко незабравими дни със семейството или най-добрите си приятели. Забравете за ежедневните проблеми и работните задачи, отделяйки малко ценно време за вас самите.