Всеки от нас има трикове, доказали се във времето, с които успяваме да съчетаем всички роли, в които сме влезли през ежедневието. Едни използват органайзери, били те електронни или хартиени, тефтери, бележки, а най-смелите сред нас разчитат на паметта си. Въпреки всички доказали се практики, често през ума ни преминават мисли като “Изключих ли ютията?”, “Изпратих ли всички имейли?”, “Купих ли всичко нужно на детето за първия учебен ден? ”

Да, ютията в повечето случаи е изключена. Имейлът може да изчака и до утре. А за да може да се насладите на момента заедно с вашия ученик, правим наръчник за всички родители по случай първия учебен ден.

Първа стъпка - спокойствие

Трябва да се заредим със спокойствие - родителски срещи, различни изисквания, мнения и съвети. Нашето златно правило е да не купувате всичко месеци преди началото на учебната година. Изчакайте първите родителски срещи, в тях всеки учител дава списък с всичко нужно по предмета. Така вече имате ориентир каква бройка ще е нужна на вашия малък мечтател.

Втора стъпка - списък

Запишете всичко, от което имате нужда. Тук имаме няколко основни пособия, които са неизменна част от учебния процес:

1/ Тетрадки и подвързии
2/ Химикали, флумастери, моливи
3/ Линия, чертожни инструменти, лепило
4/ Раница и несесер

По този начин няма да забравим важен елемент, а на бъдещите ученици оставете да избират шарки, корици и всичко нужно, за да развиват талантите си. Хубавото е, че с помощта на Lidl можем да си спестим обикалянето и да намерим всичко нужно в техните магазини, които предлагат голямо разнообразие от артикули за малки и големи ученици до качествен текстил за всякакви възрасти. И всичко това набавяме, пазарувайки хранителните продукти за дома

Трета стъпка - големият ден

И без да се усетим първият звънец е на път да удари, всичко за учениците е подготвено, но не трябва да забравяме и учителите, които помагат на малките мечтатели да намерят скритите си таланти. Ако искате да ги изненадате с цветен жест, но времето пак ви притиска, можете да го комбинирате с избора на училищните пособия, като се спрете пред цветния щанд на Lidl. От него може да изберете между любимите хризантеми, да заложите на класическите рози или да разнообразите с растение в саксия. А в седмицата на първия учебен ден веригата ще предлага и още по-богат избор на цветни предложения. Сигурни сме, че сред свежите цветя ще намерите всичко нужно за прекрасен подарък на учители, близки, а защо не и за вас.

Четвърта стъпка - доверете се на Lidl

Силно вярваме, че е нужно да намерим подходящия партньор, който да ни подкрепя, когато не знаем, откъде да започнем. Lidl е с нас от първата до последната стъпка при подготовката на малките мечтатели. От раницата, през всичко в нея, през дрешки за спорт и ежедневието до цветята за любимите учителки. Във всеки магазин на веригата можете да откриете огромно разнообразие, а ние сме сигурни, че всяка госпожа ще се разтопи, щом вашият малък мечтател й подаде букет „Отново на училище“ или пъстър цветен букет с цветя по избор.

Но най-важното е, освен да сте подготвени, да сте спокойни, за да се насладите максимално на този така важен и ценен момент, който ще помните не само вие, но и вашето дете, което ще запази ценния момент от трепетния първи учебен ден.