Kaufland България е най-добрият работодател в България, според престижната годишна класация Career Show Index. Компанията зае 1-то място в тазгодишното й издание на база на цялостната си работодателска политика и наградите, с които тя бе отличена през последните три години. Kaufland подобри миналогодишния си индекс и позиция в класирането, когато бе лидер в сектора на модерната търговия.

„Радвам се, че целенасочената ни работа за създаване на благоприятна среда за професионално развитие и цялостно благополучие на екипа намират и външен израз чрез това престижно признание. Отличията на компанията за разработване и внедряване на  иновативни процеси и проекти в управлението на човешките ресурси, както и признанието, което получаваме като добър, отговорен и атрактивен работодател, са ясно доказателство за комплексния ни подход с грижа за служителите. Високите резултати в проведеното в края на 2021 година вътрешно допитване за удовлетвореност на екипа напълно го потвърждават. Оценяваме резултатите в класацията на Career Show, защото ни показват, че сме на прав път. Вярвам, че това постижение само ще ни мотивира да ставаме все по-добри в подкрепата и развитието на колегите ни”, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

Career Show Index отличава най-добрите 100 работодатели в България. Индексът събира резултатите на компаниите на база получени от тях български и международни отличия. „Поздравяваме Kaufland България за успеха и класирането в Топ 100 най-добри работодатели в България в индекса на Career Show. За нас е чест, че можем за поредна година да откроим компанията като работодател, демонстрирал успешни практики и усърдна работа в грижа за човешкия ресурс“, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

През последната една година Kaufland България потвърди прогреса на работодателската си марка с над 20 престижни награди – с отличия на „Employer of Choice Awards“, на „Career Show Awards“, на „Employer Branding Awards“ на b2b Media, на международния конкурс Employer Brand Stars, на Годишните награди на БАУХ и други. През 2022 г. Kaufland бе отличена и в категория „Човешки ресурси“ на първите годишни награди на Министерството на труда и социалната политика, както и на Годишните награди „Златно сърце“. През месец юни Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в компанията, бе отличена за поредна година с индивидуален приз в годишните награди на списание и клуб „Business Lady”. В началото на настоящата година за четвърта поредна година компанията получи и сертификация за Топ Работодател от независимия международен Top Employers Institute.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.