Независимо от здравословното си състояние всеки може да изпита болки в кръста. Причината е, че дискомфорт в лумбалната област се провокира от неправилен стоеж, физическо натоварване, дори от продължително шофиране. Добрата новина е, че има иновативен лек, с който да се преодолее проблемът. Постига се чрез обезболяващите пластири за гръб.

Снимка: lejanki.bg

   

Какво е пластирът и как действа?

Пластирите са ново поколение средства за терапия. Добрите резултати при прилагането им ги налага като все по-често използвани лечебни продукти в съвременната медицина. Пластирите са вид лепенки, които допълнително са обработени, за да предизвикат обезболяващ и сгряващ ефект. Най-често те са напоени с естествени или синтетични съставки. Те действат, като познатите ни медикаменти, които са под формата на таблетки, сиропи или мазила.

Основно предимство на пластирите е, че са изключително лесни за употреба - достатъчно е само да се залепят върху кожата, най-често върху самото засегнато място. Друга тяхна важна характеристика е, че те не се приемат като останалите лекарства, така че не могат да предизвикват някои неприятни реакции - на стомаха, например. Друг огромен плюс е бързият резултат при много от здравословните състояния, за които те служат.

Снимка: lejanki.bg
 

Видове пластири

В специализираните търговски обекти, аптеки и дрогерии вече могат да се намерят разнообразни пластири. Иновативната технология е все по-широко приложима и търсена от потребителите. Тези медицински продукти най-често се прилагат при главоболие, проблеми с гърба и кръста, мускулни спазми, високо кръвно налягане и др. Много популярни са пластирите за отслабване, срещу тютюнопушене, затруднено дишане.  

Пластири при болки в лумбалната област

Два са основните видове пластири срещу дискомфорт в кръста. Единият тип са обезболяващите, а вторият - загряващи. Препоръчително е да се прилагат след консултация с лекар, за да прецизира специалист симптомите и общото състояние. Така е по-сигурно, че ще се постигне оптимален ефект. 

Активната съставка на обезболяващите пластири е медикамент, който действа успокояващо на болката. При тях се цели постигане на по-бърза реакция върху засегнатото място. Препаратът прониква през кожата на човека. Основно този тип се използват при травматични болки, мускулни оплаквания, проблеми със сухожилията и др. Продължителността им на действие е до няколко часа. Те може да са в различна форма, според предназначението им. Например, пластири за кръст, за врат, за рамо и т.н. 

Достатъчно е само да се отвори опаковката на продукта и да се следват указанията на производителя за употреба. В масовия случай подобни пластири не са предназначени за директно залепяне върху открити рани, както и не всички са водоустойчиви. При определени травматични състояния именно с пластирите се постига болкоуспокояващ и противовъзпалителен резултат.

Снимка: lejanki.bg

 

Вторият тип - загряващите лепенки основно генерират топлина с помощта на активните вещества в тях. Ефектът върху болезнената зона или напрегнатия мускул е като след термотерапия. Болката отшумява, мястото се сгрява и напрежението изчезва. Обикновено ефектът се постига няколко минути по-късно и може да действа поне няколко часа. 

Най-разпространените медицински продукти от този тип са с максимален резултат до 12 часа при обезболяващите лепенки и до 8 часа при затоплящите. Действието на един пластир е еднократно, а според производителя и лекуващия лекар се прецизира честотата на употреба. 

Кога пластирите трябва да се комбинират с допълнителна терапия? 

Лекар-специалист е наложително да диагностицира здравословния проблем, когато болките в кръста са системни, променящи се и са съпътствани от допълнителна симптоматика.

Снимка: lejanki.bg

 

Възможно е в тези случаи да се касае за хроничен или по-сериозен проблем, който да изисква допълнителни процедури и лечение. Наред с медикаментите и класическите терапии, гарантирано справяне с неприятните болки се постига с инверсната лежанка. 

Иновативният уред за тренировки е достъпен и лесен за употреба вкъщи. С него всеки може да се упражнява и да поддържа добра физическа форма. Когато се цели преодоляване на дискомфорта в гърба, то резултатът може да е постижим още след първите няколко тренировки.

Снимка: lejanki.bg

 

Методът въздейства върху напрежението между прешлените, за което е достатъчно с помощта на лежанката човек да задържи за минути тялото си под наклон. Установено е, че това елиминира досадната болка. Повече за модерното съоръжение и начинът му на действие може да научите на страницата на lejanki.bg.