Детското столче за кола е задължително за семействата, които ползват собствен автомобил и обичат да пътуват. Пазарът предлага разнообразие от модели с различни характеристики, които трябва да се проучат внимателно, преди да пристъпите към покупката. Изборът на столчета за кола става по-лесен, ако използвате услугите на онлайн магазина КИДСО, който предлага детски артикули с високо качество.

Каталогът на онлайн магазина предлага богат избор от модели, дизайни и разцветки и предоставя отлична възможност да се ориентирате преди важния избор на детско столче за кола. То трябва да съответства на специфичните особености на семейния ви автомобил, а как да го поставите ще разберете от документацията на колата. Столчетата обикновено се монтират на задната седалка. 

За най-малките има удобни кошчета за кола. Бебетата до 1 година се возят обърнати назад спрямо посоката на движение на автомобила, защото така са по-защитени при възникване на евентуален инцидент. Бебешките столчета са с дръжки и са удобни за носене на ръка. Ако детето заспи в колата, няма нужда да го будите, а направо можете да го пренесете. Кошчетата обикновено са съвместими с различни модели колички.

Столчетата за по-големите деца най-често са постоянно монтирани в семейния автомобил, за да не се налага да се слагат всеки път преди пътуване.

Изборът на столче за автомобил зависи от възрастта и теглото на детето. Столчетата и седалките за малките пътници се ползват от деца до 12-годишна възраст или до височина 150 см. По-важният критерий са килограмите на детето. Законът предвижда в обезопасителни системи да се возят децата от раждането им докато достигнат ръст 150 см и тегло 36 кг.

Има 5 основни групи според килограмите, като първата е за деца под 10 кг, а последната е за малчугани с тегло от 22 до 36 кг. Може да има и комбинирани групи. Например група 1/2/3 означава, че са подходящи за деца с тегло от 9 до 36 кг.

Безопасни и удобни столчета

За да осигурят безопасността на децата, различните модели столчета са оборудвани с 3-точкови и 5-точкови колани. Те имат меки подложки, за да не притискат неприятно малките пътници.

Съществуващите опции за регулиране на столчетата осигуряват безопасно и комфортно пътуване за вашето дете. За предпазване от слънцето столчетата имат подвижни сенници, които според нуждите могат да се регулират. Височината на облегалката също може да се променя, а наклонът й може да се регулира в няколко позиции. Меки подложки предпазват главата и тялото на детето.

Модерните столчета за кола имат и отвори на вентилационни канали, които позволяват въздухът да циркулира през тях и се насочва далеч от детето с допълнителни отвори в облегалката.

Детските столчета от ново поколение имат aнти-ротационно приспособление. То цели ограничаване въртенето при евентуален челен сблъсък на автомобила. Системата SIDE ARMOR пък защитава от страничен удар. Столчетата за кола са компактни и са с олекотено тегло.

Предлагат се и модели 2 в 1, при които облегалката се сваля и могат да се използват като бустер. В каталога има и самостоятелни седалки за кола тип бустер за по-големи деца.

Някои модели се продават в комплект с покривало за крачетата на детето, както и възглавница за поддържане на главичката на бебето в стабилна позиция.

Каталогът на КИДСО предлага детски столчета за автомобили в различни разцветки. Има нюанси, които са предназначени за момичета или момчета. Повечето цветове са подходящи за деца от двата пола. Има атрактивни двуцветните решения, като например комбинация на червено с черно или на сиво с небесно синьо.