Петна, суха и опъната кожа или мазен блясък - това са част от проблемите, с които се опитвате да се справите? Имате усещането, че вече сте пробвали всичко, но никоя козметика не е донесла желания резултат?

Вдъхновете се от ежедневната рутина на французойките, известни със своята грация и открийте тайната на вечната красота.

Тайната за красота на французойките

Парижанките са признати за модни икони от години, но тук няма да разглеждаме гардероба им, а козметиката им! Каква е тяхната тайна за вечна красота и сияен външен вид? Рутината им се състои от 4 лесни стъпки, които всеки може да приложи. Вижте сами!

Стъпка 1. Вечерни грижи

Никога не лягайте с грим! Използвайте подходяща течност, която няма да изсуши кожата, но ще я почисти цялостно. За тази цел мицеларната вода на Bioderma ще бъде перфектна, тъй като може да премахне грима, без да нарушава работата на мастните жлези.

Стъпка 2. Почистване

Започнете да почиствате кожата с хидрофилно масло, което ще извлече замърсяванията от кожата, както и грима и едва след това посегнете към гела. Ако кожата ви е суха, изберете такъв с овлажняващ ефект, а за мазна кожа най-добре заложете на такъв, който нежно ексфолира епидермиса.

Стъпка 3. Правилно хранене

Не е откритие, че правилно балансираната диета оказва влияние върху състоянието на кожата ни. Избягвайте силно преработените храни и излишната бяла захар. Включете правилното количество вода, пийте поне 1,5 литра на ден! Не пропускайте и здравословна порция зеленчуци на всяко хранене.

Стъпка 4. Минимализъм

Той царува не само в апартаментите и гардеробите на французойките, но и на лицата им. Лек фон дьо тен, червено червило и спирала са всичко, от което се нуждаете, за да бъдете красиви. Нанасянето на плътен слой грим, само ще влоши нещата. Бъдете сигурни, че кожата ви определено ще ви благодари, че сте заменили тежкия фон дьо тен с овлажняващ BB крем.