Kaufland България си партнира с български стопанства от 12 региона в страната, за да предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци. Миналата година веригата е продала 35 милиона килограма местна продукция. През 2020 г. в хипермаркети Kaufland вече има специално обособени пространства за отгледаното от родните зеленчукопроизводители и веригата е по пътя към целта си да увеличи с 30% българските ферми, с които сключва договори за изкупуване на плодове и зеленчуци.

Една от тях е „Бул Фрут“ – стопанството на семейство Димитрови в с. Ягодово в близост до Пловдив. „Бул Фрут“ отглежда качествени плодове, зеленчуци и билки от 20 години - над 10 от които е партньор на Kaufland България. По думите на Ангел Димитров, основния двигател на семейната ферма, с развитието на партньорството с веригата се е развило и разраснало тяхното стопанство и днес продукцията им се реализира изцяло в хипермаркети Kaufland. „Благодарение на сигурността, която ни дава Kaufland, всяка година увеличаваме не само продукцията, но и културите, които отглеждаме. Развиваме се, имаме амбицията още да се разрастваме. В основата на успешното ни партньорство е това, че и ние, и Kaufland поставяме на първо място високото качество и не правим компромиси с него. С разбиране един към друг и високо качество вървим напред – това може да е мото на нашата съвместна работа,“ споделя той.

„Бул Фрут“ е въплъщение на идеала за роден български производител. Фамилия Димитрови са родом от село Ягодово и всички работят в стопанството, което се простира на 250 декара плодородна земя. Можете да видите освен работниците и три поколения Димитрови с тях на полето. Стремежът към най-високо качество ги мотивира да поверяват пръскането на културите и качествения контрол само на хора от семейството. „Най-доверените хора следят най-важните процеси. Да поверим отговорна работа на външен човек би ни струвало скъпо, може да доведе до загуби. Използваме само био препарати, инвестираме в най-доброто и скъпото на пазара, което да ни гарантира добра реколта,“ продължава разказа си Ангел. Едната му дъщеря е специалист по биотехнологии и проследява продукцията, а другата, с икономическо образование, е ангажирана с логистиката и административната част.

Освен че редовно зарежда хипермаркети Kaufland със свежи сезонни плодове и зеленчуци, „Бул Фрут“ е най-големият снабдител с билки на веригата в България. Осигуряването на билки с високо качество е специфичен процес, който изисква голяма отговорност. Има голямо количество брак и продукцията трябва да се следи много прецизно, затова производството на билки също е дейност, в която са ангажирани само хора от семейството.

Историята на стопанството в с. Ягодово е добра илюстрация на устойчивия начин, по който Kaufland България осъществява политиката си за предлагане на безкомпромисно качество. Политика, която веригата налага от своя старт в България.