А1 ще организира двудневен маратон от цели пет гейминг турнира по време на Aniventure Comic Con 2023, който ще се проведе в Inter Expo Center на 8-9 юли. Посетителите на фестивала ще могат да се състезават на едни от най-популярните игри в момента - League of Legends, Clash Royale, Brawl Stars и eFootball. Ще бъде организиран и специален турнир по FIFA23 с награден фонд 2500 лева, който ще се проведе по 5G ULTRA мрежата на телекома.

Телекомът ще изгради нужната фиксирана мрежа в Inter Expo Center, която ще осигури отлични условия за гейминг по време на Aniventure Comic Con (ACC). Игрите ще се играят на смартфони, конзоли и мобилни компютри, осигурени от Lenovo. Турнирът по FIFA23 ще разчита на конзоли, които ще бъдат свързани в мрежа посредством 5G ULTRA. Мрежата от пето поколение предлага гигабитови скорости на връзката и много малко времезакъснение (латентност), което е от изключителна важност за гейминг преживяването.

Снимка: A1

Геймингът е едно от приложенията на 5G, което има специфични изисквания като изключително ниска латентност на връзката и висока скорост на предаване на данни. За да осигури добро преживяване на играчите, особено когато те участват в турнир с награден фонд от няколко хиляди лева, стабилността на връзката е също важен фактор.

А1 ще увеличи капацитета на 4G и 5G ULTRA мрежите си в Inter Expo Center, за да осигури възможно най-доброто мобилно преживяване на своите клиенти, които ще посетят ACC 2023. Очаква се фестивалът да посрещне по около 10 000 посетители на ден, което означава сериозно натоварване на мобилните мрежи.

Допълнително ще бъде изградена Wi-Fi зона, която ще разчита на 5G ULTRA и ще предложи безплатен достъп до интернет за всички посетители на ACC 2023. Всеки потребител, който използва Wi-Fi зоната на А1, ще може да се включи в игра с награда iPhone 14.

Гейминг турнирите ще се проведат в Зала 3 на Inter Expo Center. Участието в тях е безплатно, а записванията започват в 11:00 часа на 8 юли (събота).

A1 ще предизвика посетителите на фестивала да се включат в най-големия мобилен шампионат за годината - A1 Mobile Championship 2023 по време на Aniventure Comic Con. Геймърите трябва да съберат отбор по Brawl Stars или да се включат индивидуално в Clash Royale надпреварата, за да спечелят част от наградния фонд в размер на 5 000 лева. Водещи на A1 Mobile Championship 2023 ще бъдат Слави Панайотов - The Clashers и Dimo Academy.

Другите гейминг турнири в рамките на Aniventure Comic Con включват League оf Legends Challenge, който има общ награден фонд от 1 750 лева, FIFA23, който ще се играе на PlayStation 5 и 5G ULTRA мрежата на А1. Последният турнир от програмата на фестивала е по eFOOTBALL. Той ще даде шанс на най-добрите играчи на eFOOTBALL да премерят сили за наградния фонд от 1 750 лева.

Повече информация за схемите на турнирите, правилата за участие и разпределението на наградните фондове е достъпна на https://comiccon.bg/gaming/