Дамското зимно палто е повече от задължителна дреха за всеки гардероб. На пазара има толкова много възможности и се чудите коя да изберете. Същевременно ви се иска да сте модерни, но и да сте с най-подходящия модел за вашата фигура и предпочитани десен и цвят. Ще ви предоставим няколко насоки за актуалните дамски зимни палта през този сезон, за да ви улесним в избора.

Дамско зимно палто под или над коляното предпочитате?

За начало е доста важно да изберете коя дължина на дамско зимно палто е най-подходяща за вас. Като цяло наличните варианти са два основни или такова под коляното и такова над него. Разбира се всеки от тях има разновидности. Ако предпочитате опция над коляното, можете да заложите на максимално късо такова, което покрива до нивото на долната част на ципа за панталони. Моделите от този тип са прави и се връзват чудесно както с по-елегантни панталони, така и с дънки. Ако пък носите предимно къси поли и рокли, можете да изберете вариант с класическа дължина до точно над коляното като вталено или с колан. Това са и първите две много модерни опции за сезона.

Ако пък обичате дългите палта за максимална топлина или пък възможност за носене с абсолютно всичко под тях, също има актуални варианти. Определено от тях ще имате разнообразен избор, като в момента модерни са тези с дължина 7/8 или средата на прасеца и това е третият вид палто за сезона. Освен това са налични две основни кройки и така лесно имате възможност да заложите на точната за фигурата си. Единият вариант е с копчета отгоре до долу и колан на кръста, а другият е с по-голямо деколте и права по-широка кройка. Можете да разгледате широка гама от дамски зимни палта в MODIVO.

Едноцветно дамско зимно палто или такова с щампа бихте избрали?

През този сезон има и някои тенденции за цветовете на дамсите зимни палта, като те са две основни и същевременно имате избор и възможност да ги приложите към вашите конкретни предпочитания. Едноцветните такива определено са на мода. От по-класическите тонове са актуални черното и екрюто. В кафявата гама е най-добре да заложите на бежово. Освен това тъмнозеленото и тъмночервеното са добри опции. От по-наситените цветове пък можем да кажем, че препоръчваме розовото, зеленото и оранжевото.

В случай, че харесвате повече дамски зимни палта в повече от един цвят или пък със специфична щампа, определено има модерни опции. За този сезон е актуално карето в няколко цвята. Тук ще можете да изберете класическо дребно такова или пък по-едро и не задължително симетрично. Освен това има и варианти на преливащо с не толкова фиксирани граници. 

Търсите ли дамско зимно палто за определени обувки?

При избор на палто доста често искате да го комбинирате с конкретни обувки. Ако например имате нови такива в интересен цвят, може да ви трябва и палто в същата гама. Ако пък са с определени орнаменти, може да ви трябва връхна дреха с копчета, които се връзват. Определено ще имате избор през този сезон. Както вече ви разказахме има доста добро разнообразие на модели и цветове, които са актуални и съответно възможности за вас да комбинирате.

В случай, че търсите дамско зимно палто, което да връзвате добре с повечето си обувки, тогава спокойно можете да заложите на изчистено бежово, черно или пък екрю за цвят. Като цяло можете да разгледате доста добро разнообразие както на дамски, така и на зимни мъжки обувки за максимално добра ориентация какви са възможните комбинации.