Специалната поредица на bTV Новините „Новините отвътре“ продължава с фокус върху добрите новини – тези, които предизвикват усмивка и предават положителния пример нататък. В последния епизод журналистите на bTV отговарят на някои от най-често задаваните въпроси от зрителите, свързани с необикновените истории за на пръв поглед обикновени хора, които вдъхновяват с героизма и добротата си.

Как се търсят и намират добри новини? Кои истории са подходящи за телевизия? Защо е невъзможно и нередно да се излъчват само добри новини, въпреки високия рейтинг, който носят? Каква е мисията на рубриката „Вярваме в доброто с Лиляна Боянова“? Кой се възползва от фалшивите добри новини и каква е ролята на журналистите в предотвратяване на такива измами?

Участват:

Лиляна Боянова

Анна Динева

Кристина Газиева

Александра Кръстева

Борислав Мавров

 

Продуценти:

Гена Трайкова

Полина Ботева

Константин Караджов

„Новините отвътре“ е специален проект на редакцията на bTV Новините, който цели да помогне на зрителите и онлайн потребителите да разпознават по-лесно истината в океана от фалшиви новини и тенденциозно съдържание в социалните мрежи, както и да си създадат критерии, по които да подбират, анализират и използват източниците на информация.

Вижте тук последния епизод на „Новините отвътре“, който показва как се прави сутрешният блок:

Първи епизод на „Новините отвътре“ показва как се прави седмичното актуално предаване: