Специалната поредица на bTV Новините "Новините отвътре" продължава с поглед "от кухнята" на "Тази сутрин". Антон Хекимян и екипът на най-гледания сутрешен блок в българския ефир споделят какви са тънкостите и предизвикателствата пред създаването на 60 часа жив ефир на месец.

Как се подбират най-важните теми, как се реализира отразяването на извънредни събития, които се случват в момента на излъчването им по телевизията? Какви са предизвикателствата при създаването на рубриката "Чети етикета с Биляна Гавазова"? Защо са важни политическите теми и как да тълкуваме реакцията на водещия, когато гостът отказва да отговори на неудобен въпрос; защо е нужна поредицата "Седмица на духа"?  

На тези въпроси отговарят:
Антон Хекимян
Елица Делчева
Мария Цънцарова
Емил Митев
Петър Томов
Галя Христозова
Валя Гиздарска
Искра Владимирова
Евгений Генчев
Биляна Гавазова

Продуценти:
Гена Трайкова
Полина Ботева
Константин Караджов

"Новините отвътре" е специален проект на редакцията на bTV Новините, който цели да помогне на зрителите и онлайн потребителите да разпознават по-лесно истината в океана от фалшиви новини и тенденциозно съдържание в социалните мрежи, както и да си създадат критерии, по които да подбират, анализират и използват източниците на информация.

Част 1 от "Новините отвътре: Как се правят журналистически разследвания" можете да видите тук:

Епизод 1 от "Новините отвътре" показва как се прави седмичното актуално предаване: